2013. július 17., szerda

mosogatógép árnyoldalai

azt gondolom, minden valamire való háziasszony rendelkezik mosogatógéppel. elmúltak már azok az idők, amikor több ellenzője volt, és ráébredtünk a jótékony hatásaira, amik szerény tapasztalatom szerint, hogy sokszor tisztábbra mos, mintha kézzel csinálnák, sokkal kevesebb vizet fogyaszt, mint a kézi és nem mellesleg időt nyerünk vele, nem is keveset. persze a ki és bepakolás nem mindig a szívem csücske, meg néha kiad olyan hangot, amitől az este csendjében néha megijedek, de a sok jó mellett ezek eltörpülnek.
a miszőkénk háztartása is rendelkezik eme csodatalálmánnyal és a jótékony hatásairól is a fent leírtak szerint vélekedik, ám nála vannak sötét, árnyoldalai is ennek a ketyerének, amivel én még nem találkoztam.
a bepakolás helyes kisakkozásával elég jól megbirkózik, láttam már párszor, bár megjegyezem, ha én pakolnám, akkor lehet több is beleférne, de ahány ház, annyi szokás, hogy a közhelyeket se hagyjuk elfeledni. és akkor az árnyoldalai:
egy alkalommal, amikor nála voltam, pont működésbe helyezte a gépezetet, majd miközben csacsoráztunk, volt egy fura hang, amit, mint mondta, már többször hallott, de azzal magyarázta, lehet egy műanyag edény, ami megmozdult... lehet.  bevallom ezzel én is hasonlóan voltam, de továbbgondoltam és rájöttem a fura hang magyarázatára, amit meg is osztottam vele. ez pedig, hogy akkor pottyan a mosogatógépbe a tabletta. elfogadhatónak találta a magyarázatomat, merthogy kicsit furcsállta, hogy minden mosogatásnál ugyanaz történik.
egy korábbi alkalommal nála maradt egy salátás porcelántálam, majd amikor visszakaptam, nem volt hibátlan, csorba volt, több helyen is. meg is kérdeztem tőle, persze nem számon kérően, hogy mi történt.
a válasza a következő volt:
- neked nem szokta a mosogatógép kicsorbítani a tányérjaidat? mert az enyém igen.
néztem rá kérdőn, hogy én még ilyennel nem találkoztam, pedig nekem is már régóta van mosogatógépem.
de persze lehet, hogy az ő gépe ilyet is tud.
sőt, az övé még olyat is tud, hogy elgörbíti a tüskéket, ahova ugyebár a tányérokat kell beállítani. mert amikor rákérdeztem, hogy ezekkel, meg mi a szösz lett, azt mondta, hogy ő nem tehet róla.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése